היכרות עם סוגים שונים של שולחנות אוכל יכולה לעזור לבחור אותם בצורה מבוססת יותר. אבל בשביל להשוות בין השולחנות הרלוונטיים, צריך לדעת באיזה פרמטרים להשתמש. כאן לדוגמא ניתן גם לראות את ההבדל בין פרמטרים אובייקטיביים לבין פרמטרים סובייקטיביים. לאחר מכן, כל שנותר הוא להיכנס אל עובי הקורה ולהתאים דגמים שונים של שולחנות אוכל אל הצרכים ואל הטעם האישי.
הפרמטרים האובייקטיביים העיקריים שבהם משתמשים כדי להשוות בין סוגים שונים של שולחנות אוכל הם מחיר, מידות ומפרט. באמצעות המחיר ניתן לדעת באיזה דגמים להתמקד ועל מה לוותר משיקולי תקציב, בעוד המידות והמפרט אמורים לתאר עבורנו את אופן השילוב של שולחנות אוכל בחלל הפנים. בין היתר, מנצלים את השלב הזה כדי להשוות בין שולחנות אוכל מעץ, מתכת, אלומיניום, פלסטיק וכן הלאה.
ממי מקבלים המלצות על שולחנות אוכל?
הצד השני של המטבע מגלם בתוכו שיקולים סובייקטיביים. אלו פרמטרים שעוד אפשר להתווכח עליהם, כי רובם מבוססים על טעם אישי. אז קודם כל, מקבלים המלצות על שולחנות אוכל מצד חברים, קרובים ובני משפחה. לאחר מכן, מסננים בין ההמלצות עצמן ומנסים להבין על מה הן מבוססות. אם יש מספיק המלצות, ניתן אולי לסמוך עליהן גם בבחירה של שולחנות אוכל אונליין.
במקביל, כדאי להגיע אל אולמות התצוגה או לשאוב השראה מקטלוגים של שולחנות אוכל באינטרנט. כך יודעים להתאים כל דגם לסגנון העיצוב הקיים, לרהיטים שכבר יש בבית או במטבח ולצרכים של המשפחה. אם עדיין מתלבטים בין דגמים של שולחנות אוכל ולא מכירים אישית מישהו שקנה אותם והיה מרוצה, תמיד אפשר להרחיב את החיפוש ולהיעזר במידע מאתרי אינטרנט ורשתות חברתיות.